Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ilan Araujo Dall’Igna

Brazilac šokirao izjavom: Potpisao sam u mračnoj sobi pored dva naoružana Srbina

illan

Karijera ga nije odvela u najveće svjetske klubove, ali bio je solidan igrač

Ilan Araujo Dall’Igna danas je u igračkoj penziji, a tokom karijere ovaj 39-godišnji Brazilac igrao je za Paranu, Sao Paolo, Atletico PR, Sochaux, Saint-Etienne, West Ham, Internacional, Ajaccio i Bastiju.

Karijera ga nije odvela u najveće svjetske klubove, ali bio je solidan igrač.

Ipak, u nogometu je doživio ono što malo ko može reći da je doživio, čak i među ljudima koji se ozbiljno bave kriminalom. Pred kraj karijere Dall’Igna se sastao s predsjednikom Ajaccia na Alainom Orsonijem na ručku kako bi dogovorio novi angažman. Ipak, plan se ubrzo promijenio, piše Tportal.hr.

– Nakon West Hama i Internacionala u ljeto 2011. godine sam došao u Ajaccio na potpis ugovora. Sedam dana se nije ništa događalo, a onda je po mene došao predsjednik kluba Alain Orsoni. Bilo je dogovoreno da odemo na ručak pa me pokupio u blindiranom BMW-u – rekao je Dall’Igna pa nastavio svoju nevjerovatnu priču:

– Odjednom sam primijetio da se penjemo u planine. Kada sam pitao zašto je plan promijenjen, predsjednik mi je rekao da je previše opasno za njega ručati u Ajaccio. Stali smo u nekoj zabiti gdje sam ušao u sobu bez prozora i potpisao ugovor za Ajaccio dok su iznad mene stajala dva naoružana Srbina – otkrio je Brazilac.

Inače, Alain Orsoni je optužen za ubistvo poslovnog partnera i duže vrijeme je proveo u bijegu od policije i plaćenih ubica. Uhapšen je, ali je nakon devet mjeseci pušten zbog nedostatka dokaza. Nekoliko puta je priznao da ima lošu reputaciju i da ga se povezuje s mafijom, a smatra i da je zato optužen.