Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

za raskid saznao mailom

Brazilac tuži Barcu: Ne znam šta se događa u trenerovoj glavi

MATHEUS FERNANDES (1)

Brazilski veznjak priliku za debi kod trenera Ronalda Koemana dobio je u četvrtom kolu grupne faze Lige prvaka protiv kijevskog Dinama (4:0)

Matheus Fernandes stigao je prošlog ljeta u Barcelonu iz Palmeirasa za sedam miliona eura, a zatim je u debitantskoj sezoni za slavni klub odigrao samo 17 minuta.

Na kraju sezone je katalonski klub odlučio raskinuti ugovor s Brazilcem, a on je, prema pisanju španski medija, odlučio tužiti Barcelonu. Matheusa je posebno pogodilo što je za raskid ugovora sa slavnim klubom saznao mailom.

Barcelona je kao razloge za raskid ugovora navela lošu formu, slabe rezultate na treninzima i testiranjima te uspoređivala njegove rezultate s ostatkom vezne linije.

Brazilski veznjak priliku za debi kod trenera Ronalda Koemana dobio je u četvrtom kolu grupne faze Lige prvaka protiv kijevskog Dinama (4:0).

“Zašto sam odigrao samo jednu utakmicu? Stalno sebi postavljam to pitanje i ne znam odgovor. Trener mi je rekao da neću imati puno prilika za nastup, ali da ću ih dobiti. Igrao sam samo 17 minuta. Ne znam zašto mi nije dao priliku u nekim manje bitnim utakmicama. Ne znam šta se događa u trenerovoj glavi, nismo puno ni razgovarali”, rekao je nedavno 23-godišnji Fernandes za Mundo Deportivo.

“Prije početka sezone je Koeman rekao mojim menadžerima da ne računa na mene. Kako to može reći čovjek koji me nikad nije gledao. Otišao sam do njega, a on mi je ponovio to isto i rekao da potražim klub u kojem ću igrati. Naravno da nisam pronašao nijedan klub jer sam tek stigao u Barcelonu. Zamolio sam ga da mi da priliku u nekim utakmicama kako bih se mogao pokazati ostalim klubovima i otići negdje, ali nije mi dao.”

Nakon utakmice u Kijevu otišao je opet do nizozemskog trenera.

“Mjesec dana poslije debija sam otišao u njegov ured i pitao ga jesam li to loše igrao pa me više ne stavlja u ekipu. Rekao mi je da sam dobro igrao, ali da ne računa na mene jer nemam kvalitetu za Barcelonu. Odgovorio sam mu da ne može znati imam li kvalitetu za ovaj klub ako me ne stavi u ekipu. Nije me Barcelona dovela tek onako…”

Čak je i na treninzima Brazilac bio u drugom planu.

“Bilo je treninga gdje sam ja bio izdvojen, a svi ostali su zajedno trenirali. Bilo je treninga gdje sam igrao desnog beka, stopera… Mislim da trener ima nešto lično protiv mene jer nijednom nije osjetio potrebu da razgovaramo.”