Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Brazilac ušao u historiju: Wagner postigao 100. gol u Premijer ligi BiH

wagner

U terminu od 17.30 sati odigrane su prve dvije utakmice nedjeljnog programa Premijer lige BiH. Slavija i Velež podijeli su bodove (1:1), dok je na Piroti Široki ostvario pobjedu protiv domaćeg Travnika (1:2)

Široki je žestoko krenuo u Travniku. Pogodak je zabio Wagner u 9. minuti. Brazilski se veteran našao pod nekoliko žestokih startova nogometaša Travnika, ali je grubu igru domaćih “kaznio” lijepim pogotkom. Wagneru je to bio 100. pogodak u Premijer ligi BiH, te je na taj način postao prvi nogometaš u BiH kojemu je pošlo za nogom postaviti takav rekord.

Nije prošlo dugo vremena a mladi je Menalo udvostručio vodstvo, a na neki je način bio i iznenađenje što je počeo ovu utakmicu. Travnik se pokušao vratiti u igru, ali u prvom dijelu nije bio uspješan. Široki se zatvorio nakon vodstva i lako izdržavao napade domaćina.

U drugom dijelu Travnik je pokušao dodati gas. U takvoj je igri Široki propustio dvije stopostotne prigode, koje su nažalost po tu momčad otišle u nepovrat. Travnik je uspio smanjiti rezultat u posljednjih 10 minuta preko Smajića, pa se nakon toga igrala uzbudljiva utakmica. Ipak, mreže su mirovale i Široki je prekinuo neugodnu tradiciju na travničkoj Piroti te je osvojio prva ovosezonska tri boda.

Slavija i Velež odigrali su solidnu utakmicu. Prvi dio susreta na obje je strane donio po nekoliko prigoda, Slavija je bila bolja, a Samir Đip domaćinu je propustio donijeti vodstvo u 30. minuti, kada je pogodio gredu. U drugom dijelu Velež je došao u vodstvo, U 62. minuti je pogodio Janković, upravo kada se činilo da je domaćin dominantniji. Slavija je dala sve snage u napad te je u 89. minuti Rovčanin uspio donijeti svojoj momčadi zasluženi bod. Rovčanin je pogodak zabio lijepim lob udarcem.