Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

sp u kataru

Brazilci idu s četiri napadača na Srbiju, Stojković će poslati samo jednog od prve minute?

New Project (8)

Brazilci su posljednjih dana pisali da im selektor razmišlja hoće li na Srbiju poslati ultraofanzivno posloženu varijantu

Srbija i Brazil od 20 sati igraju možda i najatraktivniju utakmicu prvog kola grupne faze SP-a. Ova utakmica smatra se takvom jer se u njoj sastaju po mnogima prvi favorit za naslov i “dark horse” prvenstva. Brazilski Globo piše da će selektor Brazila Tite na Srbiju krenuti s najofanzivnijom postavom.

Nju bi prema toj najavi trebali činiti Alisson; Danilo, Marquinhos, Thiago Silva, Alex Sandro – Casemiro, Lucas Paqueta – Raphinha, Neymar, Vinicius – Richarlison.

Brazilci su posljednjih dana pisali da im selektor razmišlja hoće li na Srbiju poslati ultraofanzivno posloženu varijantu 4-2-4 ili nešto manje, ali opet napadačku 4-3-3. Ako se vijest Globa pokaže tačnom, onda se odlučio za prvu varijantu i totalni napad. Iako je ta ekipa formalno posložena u 4-2-3-1, jasno je da su u njoj četiri potpuno napadački nastrojena igrača.

Taj napad izgleda zastrašujuće, ali ovakva ekipa onda od napada do odbrane ima samo jednog defenzivnog igrača. To je tek Casemiro jer drugi veznjak Lucas Paqueta je kreativac usmjeren prema naprijed. Srbiji bi to ostavilo puno prostora u sredini terena. Zato brazilski novinari pišu kako bi bilo mudrije žrtvovati jednog od čak četiri napadača i pojačati vezni red Fredom.

S druge strane, Dragan Stojković Piksi će na Brazil, očekivano, sa jednim napadačem – Dušanom Vlahovićem. Aleksandar Mitrović nije u potpunosti fit i tek s maksimalnim oporavkom, ljubimac nacije može da se očekuje među starterima. Svi se nadaju – već od duela drugog kola, protiv Kameruna.

Srbija će, pišu tamošnji mediji, izaći u osnovnom rasporedu 3-4-2-1. Baš kako je odigrala i poslednju proveru, protiv Bahreina (5:1). Na gol će Vanja Milinković Savić, a sigurna mjesta u stoperskom triju rezervisana su za Nikolu Milenkovića, Strahinju Pavlovića i najvjerovatnije Miloš Veljković.

Desno će Andrija Živković, Nemanja Gudelj i Saša Lukić u sredinu a lijevo Filip Mladenović s obzirom da Filip Kostić još nije spreman za maksimalne napore. I njega se očekuje u duelu s Kamerunom.

Iza Vlahovića će ordinirati Dušan Tadić i Sergej Milinković Savić.