Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Britanija upozorila navijače zbog terorističkih prijetnji tokom EP

Fans-react-as-they-watch-England

Ministarstvo vanjskih poslova Velike Britanije na terorističke prijetnje upozorilo je sve državljane te zemlje koji planiraju putovali u Francusku radi predstojećeg Evropskog fudbalskog prvenstva, javlja Anadolu Agency (AA).

Evropsko fudbalsko prvenstvo će se održati od 10. juna do 10. jula u deset francuskih gradova, a organizatori uvjeravaju javnost da su poduzeli sve potrebne sigurnosne mjere kako bi prvenstvo proteklo u sportskom i veselom duhu.

U saopćenju britanskog Ministarstva se navodi kako bi stadioni, navijačke zone, sredstva javnog prijevoza i platoi s kojih će televizije prenositi događanja na EURO-u mogli biti potencijalne mete terorističkih napada.

“Pozivamo sve navijače i turiste koji putuju u Francuku radi EURO-a da budu oprezni i da se pridržavaju mjera i uputa francuskih službi na terenu”, navodi se u saopćenju.

Šef Odjela za borbu protiv terorizma pri Londonskoj policiji Dean Haydon izjavio je kako britanska policija i obavještajna služba sarađuje sa francuskim i kolegama iz drugih zemalja regiona.

“Činimo sve da tokom šampionata bude uspostavljena sigurnost. I mi smo zauzeli poziciju u planovima. Francuske snage će brinuti za sigurnost na samom događaju, ali svi mi smo na oprezu i pokušavamo blagovremeno prepoznati svaku eventualnu prijetnju”, kazao je Haydon.