Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Fudbal

Britanska vlada pozvala Blattera da podnese ostavku

04/10/2015

Britanska vlada pozvala je predsednika Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Seppa Blattera da posluša zahtjeve velikih sponzora i napusti funkciju.

“Što prije Blatter ode, prije će velike reforme moći da počnu u FIFA”, rekla je Tracey Crouch iz ministarstva sporta.

Švicarsko tužilaštvo započelo je prošle sedmice kriminalnu istragu protiv 79-godišnjeg Blattera koji je optužen je da je izvršio “nelojalnu isplatu” od 1,6 miliona funti predsjedniku UEFA, Michelu Platiniju, a obojica su negirala nepravlnosti.

Vodeći sponzori FIFA, Coca-Cola, Budweiser i McDonalds su u petak pozvali Blattera da napusti funkciju zbog velikog skandala koji potresa svjetsku kuću fudbala.

Blatter je 29. maja na izborima za predsjednika FIFA dobio svoj peti mandat, ali je četiri dana kasnije podnio ostavku zbog velikog pritiska javnosti nakon hapšenja nekolicine visokih zaničnika FIFA u istrazi američkih vlasti o korupciji u svjetskom fudbalu.

Blatter je tada rekao će ostati na čelu FIFA dok ne bude izabran novi predsjednik, sljedeće godine u februaru.

Coca-Cola je navela da se “svakog dana ugled i reputacija FIFA urušava”, a Mcdonalds je saopštio da bi “u najboljem interesu fudbala” Blatter trebalo da ode iz FIFA.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.