Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bruku u Madridu Messi više nije mogao gledati, zbrisao s tribina (VIDEO)

messi bruka

Pravu katastrofu doživjeli su reprezentativci Argentine, koji su sa 1:6 poraženi u Madridu od Španije.

Španija je u vodstvo stigla u 12. minuti susreta, a strijelac pogotka bio je Diego Costa. Prije toga, veliku priliku za Argentinu imao je Higuain, ali je šutirao malo preko gola.

Argentina je u 25. minuti imala novu veliku priliku, ali Meza nije uspio savladati De Geu, a kako je to bilo i kod prvog pogotka, Španija je surovo kaznila novi promašaj Gaučosa. Nakon osvojene lopte na sredini terena Asensio je poslao prizemni centaršut u kazneni prostor Argentine, a na pravom mjestu bio je Isco koji pogađa za 2:0.

Pred kraj prvog poluvremena, Argentina je smanjila rezultat, a strijelac pogotka nakon centaršuta Banege iz korenera bio je Otamendi. S tim rezultatom se otišlo na odmor.

Početkom drugog poluvremena, tačnije u 52. minuti, Španija postiže treći pogodak. Ovaj put Aspas je odigrao povratnu loptu, a na pravom mjestu opet je bio Isco koji preciznim udarcem pogađa za 3:1.

Samo tri minute kasnije Alcantara pogađa za 4:1, a onda potpuni potop Gaučosa stiže u 72. i 73. minuti kada mrežu tresu Apsas i Isco koji je meč okončao s tri pogotka.

Lionel Messi tu bruku nije mogao gledati do kraja. Nakon što je pao šesti gol bukvalno je zbrisao sa tribina, odakle je gledao meč jer je bio ozlijeđen.

Naravno, taj trenutak nije mogao proći neopaženo, i kamere su to zabilježile.