Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Portugalski fudbaler

Bruno Fernandes: Došao sam u Manchester da osvojim sve trofeje

bruno fernandes

Portugalac je uvjeren da Manchester United trenutno ima potencijal da bude u samom vrhu ne samo engleskog, nego i evropskog fudbala

Portugalski fudbaler Bruno Fernandes stigao je u januaru u Manchester United iz lisabonskog Sportinga i oduševio sve ljubitelje fudbala na ostrvu, a posebno navijače “crvenih đavola“. U razgovoru sa navijačima Manchester Uniteda na klupskoj internet stranici kazao je da je na Old Trafford došao kako bi pobjeđivao i osvojio sve trofeje, prenosi Anadolu Agency (AA).

Od dolaska u United sjajni portugalski veznjak odigrao je devet utakmica u svim takmičenjima te probudio uspavanog diva. Postigao je tri gola i upisao četiri asistencije, a slavni klub je nanizao devet susreta bez poraza, ostvarivši šest pobjeda i tri remija. Koliko je bio dobar najbolje govori podatak da je proglašen za najboljeg igrača februara u Premier ligi. No, onda je uslijedio prekid sezone zbog globalne pandemije novog koronavirusa.

“Želim osvojiti sve. Gladan osvajanja trofeja. Došao sam u Manchester da pobjeđujem, da osvajam titule, Premier ligu, Ligu šampiona, sve“, rekao je Fernandes prenose britanski mediji.

Portugalac je uvjeren da Manchester United trenutno ima potencijal da bude u samom vrhu ne samo engleskog, nego i evropskog fudbala.

“Znamo potencijal Manchestera, jer smo mlada ekipa, mladi igrači, ali imamo i mnogo kvaliteta. Nije bitno što smo mladi, a ostali imaju više iskustva od nas, jer imamo i mi iskusne igrače koji mogu pomoći mlađima. To je kombinacija koju imamo sada i za budućnost. Ne znam šta će se dogoditi u narednoj sezoni, naravno da je Manchester veliki klub i normalno je da će kupiti nekoga, jer smo veliki klub i svi žele doći ovamo“, istakao je 26-godišnji fudbaler i dodao:

“Već sada imamo veliku ekipu, ali ko god dođe, mora doći s namjerom sa pobjeđuje. Moramo se fokusirati na pobjede. Želim igrače koji gladuju za titulama. Osjećam to sada u grupi, svi žele pobjeđivati.“

Premier liga je zbog širenja koronavirusa prekinuta 13. marta i uprkos nadi da će se uskoro vratiti na teren, Fernandes je pozvao ljubitelje fudbala da ostanu u domovima na sigurnom.

Zanimljivo Fernandes je profesionalnu karijeru počeo u italijanskoj Novari, a zatim je igrao za Udinese i Sampodoriju. Povratak u domovinu, tačnije u Sporting uslijedio je u ljeto 2017. godine. Zimus ga je Manchester United kupio od lisabonskog kluba za 55 miliona eura. U dresu reprezentacije Portugala nastupio je 19 puta i postigao dva gola.