Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Brutalno iskren: Legendarni Kahn poslao poruku Buffonu

kahng-1180×650

Suze i crveni karton. Tako se veliki Gigi Buffon oprostio od Lige prvaka i to su scene po kojima će ga se pamtiti.

Buffon, koji je u januaru navršio 40 godina, jesenas je u dodatnim kvalifikacijama za SP ispao s Italijom od Švedske, nakon čega se rasplakao. Slike emotivno slomljenog legendarnog golmana, koji se od dresa nacionalne ekipe oprašta velikim neuspjehom, obišle su svijet i rastužile ga.

Pola godine kasnije, Buffon je i najveće klupsko takmičenje napustio posramljen. Nakon što je gurao suca Olivera, koji je na kraju uzvrata četvrtfinala Lige prvaka dosudio penal za Real, Gigi je dobio crveni karton.

Oliver Kahn, njemački i svjetski golmanski velikan, kolegi Buffonu poručio je da se trebao ugledati na njega i Philipa Lahma i otići na vrijeme, kao pobjednik. A ne kao onaj koji je plakao protiv Švedske i crvenio se protiv Reala.

Kahn, koji se od reprezentacije Njemačke oprostio s 36, a od Bayerna i igranja nogometa dvije godine kasnije, ima razumijevanja za Buffona, ali…

“Teško je shvatiti kada treba prestati. Posebno kada te goni želja za novim rekordima i san osvajanja Lige prvaka. Ali, da je to napravio ranije, poštedio bi sam sebe ispadanja od Švedske i novog razočaranja protiv Reala, scena po kojima ga ljudi pamte.”

Njemačka legenda objašnjava da njemu nije padalo napamet forsirati kada je osjetio da je vrijeme za penziju:

“Mogao sam igrati još par godina, ali zašto? Lahm je također sjajno tempirao odluku. Ako to ne napraviš, riskiraš veliku bol i razočaranje. Buffon je svjetski prvak, bio je najbolji golman svijeta i to ono što je bitno, ne crveni karton protiv Reala ili što nikada nije osvojio LP. Zato mu preporučujem da ode u penziju.”

Pitali su najvećeg “antimadridistu” je li bio penal protiv Juventusa (VIDEO)