Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

vraća se legenda

Buffon se vratio u Juventus, tražio je da mu ugovorom garantuju da će ući u legendu

pjana buffon

Buffona su na ulazu u Juventusov medicinski centar dočekale stotine navijača, koje su mu poželjeli dobrodošlicu i uspješan ”povratak kući“

Gianluigi Buffon, legendarni 41-godišnji golman, stigao je četvrtak ujutru u trening centar Juventusa gdje će, prije nego što se potpisom ugovora i zvanično vrati u klub, obaviti ljekarski pregled, javljaju italijanski mediji, prenosi Anadolu Agency (AA)

Buffona su na ulazu u Juventusov medicinski centar dočekale stotine navijača, koje su mu poželjeli dobrodošlicu i uspješan ”povratak kući“.

Ukoliko uspješno prođe ljekarski pregled Buffon će potpisati jednogodišnji ugovor uz mogućnost da po okončanju igračke karijere obavlja neku od funkcija u Juventusu. Spominju se mjesto u stručnom štabu ili neka od direktorskih pozicija.

Buffon je u “staroj dami“ proveo čak 17 sezona, od 2001. godine, kada je došao iz Parme, do 2018. Prošlu sezonu je branio za Paris Saint-Germain, ali se ovog ljeta odlučio na povratak u Torino.

Buffon je drugi po broju nastupa u italijanskoj Seriji A, a ispred njega je još jedna fudbalska legenda – Paolo Maldini.

U ovom trenutku, Maldini ima 647 nastupa, a Gigi 640.

Navodno je upravo zbog toga legendarni golman tražio da mu se ugovorom garantuje jedna važna stavka, da će u narednoj sezoni braniti minimum osam mečeva, kako bi postao čovjek sa najviše nastupa u elitnom rangu italijanskog nogometa.

Za reprezentaciju Italije branio je 176 puta.


Top ponudu za današnje utakmice pronaći ćete na sajtu Meridiana, a osim standardne ponude na ove mečeve, tu su i bonus kvote, koje vas čekaju već nakon trećeg odigranog para. Na Meridianovom sajtu depozit bez dodatnih troškova, između ostaloga, možete da uplatite Mastercard ili Maestro karticom, a na prvu uplatu dobićete 20% bonusa.