Humanost

Bugojanski navijači prikupili više od 20 hiljada KM za bolesnog kolegu

pele

Eldin je nezaposlen i otac troje djece, desetogodišnje kćerke i petogodišnjeg sina, a nedavno je dobio i drugu kćerku

Članovi navijačke skupine okupljeni u Udruženje „Vandali Bugojno 1989“ zadovoljni su akcijom prikupljanja pomoći za svog bolesnog kolegu Eldina Bečirovića Peleta (34).

– Akciju smo počeli 15.decembra, i od tada smo prikupili ukupno 21.703 KM. Od tog iznosa, navijači su svojom aktivnošću osigurali 7.461 KM, dok je kroz bankovne i lične uplate prikupljen iznos od 7.486 KM – kazao je predsjednik toga udruženja Amel Salihagić.

Dodaje da su u zajedničkoj akciji „Vandala“ i navijača „Red Union“ iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja, koja je upriličena 9.januara u toj općini, prikupljena značajna sredstva za Eldinovo, i liječenje Gornjovakufljanina Ismeta Hodžića.

-Za Eldina je tada uplaćen iznos od 10.741 KM, od čega 6.756 KM direktno s humanitarne akcije. Također, njegovi prijatelji lično su predali 3.500 KM. Hvala svima koji su se odazvali pozivu da pomognemo našem prijatelju i vatrenom navijaču „plavih“ – naglasio je.

Ističe da je provedena aktivnost bila „najmanje što su mogli učiniti za Eldina, koji se, inače, ranije bavio bodibildingom i osvajao brojna priznanja“.

-Otkazala su mu oba bubrega, a teško stanje u kojem se nalazi makar malo je popravilo to što na dijalizu ne mora više ići izvan grada, jer je u Bugojnu nedavno otvoren Dijalizni centar – istaknuo je.

Eldin je nezaposlen i otac troje djece, desetogodišnje kćerke i petogodišnjeg sina, a nedavno je dobio i drugu kćerku.