Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bundesliga: Novi poraz Bayerna, Wolfsburg slavio protiv Dortmunda

VfL Wolfsburg vs Borussia Dortmund

U derbiju 33. kola njemačkog nogometnog prvenstva Wolfsburg je pobijedio Borussiju Dortmund 2:1, dok je aktuelni prvak Bayern upisao treći uzastopni ligaški poraz, ovoga puta na gostovanju kod Freiburga 1:2.

Borussija Moenchengladbach je gostujućom pobjedom kod Werdera 2-0 osigurala Ligu prvaka, a u derbiju začelja Stuttgart je pobijedio HSV 2:1 gurnuvši njegove navijače na rub ponora.

Wolfsburg je u derbiju kola pobijedio Borussiju Dortmund 2-1 i zadržao drugu poziciju na ljestvici.

Domaćin je poveo golom Caligiurija u prvoj minuti, izjednačio je Aubameyang iz jedanaesterca u 11. minuti, a pobjedu Wolfsburgu donio je Naldo (49).

Borussija Monchengladbach je u Bremenu slavila protiv Werdera 2:0 i osigurala Ligu prvaka. Oba gola zabio je Rafael (53, 86).

Prvak Bayern je upisao i treći uzastopni ligaški poraz. Nakon Bayera i Augsburga, Bavarce je srušio i Freiburg rezultatom 2:1. Bayern je poveo golom Schweinsteigera (13), izjednačio je Mehmedi (33), a pobjedu domaćinu donio je Petersen u 89. minuti.

U derbiju začelja Stuttgart je pobijedio HSV 2:1. Ekipa iz Hamburga je povela golom Kačara u 12. minuti, ali Stuttgart je okrenuo rezultat, a pogotke su postigli Gentner (27) i Harnik (35).

Vedad Ibišević nije bio ni na klupi Stuttgarta.

Bayern je odavno osigurao naslov prvaka i vodi na tabeli sa 76 bodova.

Wolfsburg je drugi sa 68 bodova, a Borussija Moenchengladbach je treća sa 66 bodova. Sva tri kluba su osigurala mjesto u Ligi prvaka iduće sezone.

Na začelju je daleko napetije. Posljednja dva mjesta koja vode u niži rang natjecanja drže Paderborn (31) i HSV (32). Stuttgart drži poziciju koja vodi u dodatne kvalifikacije (33), a u opasnoj zoni su i Hannover (34), Freiburg (34) i Hertha (35). U zadnjem kolu Paderborn i Stuttgart će u međusobnom dvoboju odlučivati o putniku u niži rang, HSV dočekuje Schalke, Hanover će ugostiti Freiburg, dok Hertha gostuje kod Hoffenheima.