Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bundesliga odabrala najbolje golove postignute izvan šesnaesterca

douglas-costa

U dominaciji minhenskog Bayerna prolazi i ova sezona njemačkog nogometnog prvenstva. Branilac bundesligaškog naslova prvi je dio borbe za trofej završio s osam bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranu dortmundsku Borussiju.

Gostovanjem kod HSV-a sljedećeg petka (22. januara) aktualni prvak otvorit će nastavak sezone u kojoj, osim bodovno, dominira i razlikom pogodaka u usporedbi sa ostalim timovima u takmičenju.

Njihovih 46 postignutih golova ne predstavljaju najbolji napadački učinak, Borussia (D) zabila je jedan više, ali samo osam primljenih golova jasno govori o čvrstoći obrane sastava Josepa Guardiole koji je u sedamnaest utakmica upisao petnaest pobjede uz po jedan remi i poraz.

Osim što ih postižu puno, pogoci Bayernovih nogometaša su i lijepi, pa su tako dva uvrštena u izbor deset najboljih u prvom dijelu sezone koji su postignuti udarcima izvan šesnaest metara.

Udarac Douglasa Coste iz utakmice protiv HSV-a nalazi se na sedmom, a Artura Vidala protiv Darmstadta na trećem mjestu tog poretka.

Drugi najljepši gol postignut izvan kaznenog prostora postigao je Herthin Fabian Lustenberger, dok je šut Ingolstadtovog Roberta Bauera u izboru zauzeo prvo mjesto.