Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Burić i zvanično “Poljak”: Osjećam se odlično!

9W5ktkqTURBXy81ZTJiYzMxY2M1MDM1YjRiZWIwYzQ3MGYyN2RjZDQ3Ny5qcGVnk5UDACvNFoDNDKiTBc0DFM0BvJUH2TIvcHVsc2Ntcy9NREFfLzE0MGIxY2ZlN2YwYWM1MmVkYzAxMGQ3MDk3OGU4NGJlLnBuZwDCAA

U prisustvu velikog broja medija, Jasmin Burić je jučer i zvanično postao državljanin Poljske. Njemu je guverner okruga kojemu pripada Poznan uručio pasoš i povelju, a Burić je u kasnijoj izjavi prije svega rekao da ga je iznenadilo veliko interesovanje medija.

– Nisam znao da je ovo tako veliki događaj. Osjećam se odlično, volim Poljsku i tu sam postigao uspjehe kao sportista, rekao je golman Lecha.

Zahvalio je svima koji su mu pomogli da stekne pasoš Poljske, prije svih predsjedniku države, ali i ostalim političarima, te navijačima Lecha koji su bili uporni.

– Moguće je da ostanem ovdje i nakon završetka karijere. U BiH sam stekao diplomu sportskog menadžera i već sad znam da ću se baviti trenerskim poslom. Danas imam 30 godina, a želim aktivno braniti još najmanje pet. S novim pasošem imat ću manje komplikacije prilikom putovanja s timom, rekao je.