Burno na Tušnju: Vrijeme kad su ulica i menadžeri vodili klub je prošlo

Tusanj

Sloboda je najveće iznenađenje dosadašnjeg dijela prvenstva, nakon 17 kola vodeća su ekipa lige sa 37 bodova, međutim u posljednje se vrijeme puno priča o njihovom problemu s licencom.

Zbog toga su odlučili oglasiti iz Slobode, a njihove saopštenje prenosimo u cjelosti:

“Posljednjih dana dosta se špekuliše sa imenom FK SLOBODA, javljaju se razni “poznavaoci” stanja u Klubu. Iz tog razloga Uprava Kluba daje sljedeće saopćenje:

“U posljednje dvije godine u Klubu se zna ko šta radi i ko odgovara za pojedine segmente rada i djelovanja Kluba. Na vrijeme su detektirani svi oni koji ne žele stabilnu Slobodu. Vrijeme kad su ulica i menadžeri vodili Klub zaključeno je 06.01.2014. godine na prvom sastanku nove Uprave koja je zacrtala tada ovaj put i način rada u Klubu.

Zato izjave raznih pojedinaca o Klubu a posebno o licenci su neodgovorne i neutemeljene. Jedina osoba koja je ovlaštena sa strane Kluba a i N/FSBIH potpisom tajnovitosti postupka o licenciranju je direktor Kluba Sabahudin Vugdalić koji brine o rokovima i procesu licenciranja i do sada nijedan rok nije probijen, a na vrijeme su informirani odgovorni ljudi u Klubu”.