Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Busquets zbog Guardiole napušta Barcelonu?

1394140372_extras_noticia_foton_7_1

Špekulacije vezane za transfer Sergija Busqetsa u Manchester City prerasle su u nešto više nakon intervjua koji je Španac dao ESPN-u.

Španski reprezentativac i vezni fudbaler Barcelone Sergio Busquets navodno se nalazi na vrhu liste želja Pepa Guardiole koji će na kraju sezone preuzeti Manchester City.

Nije tajna da između Busqetsa i Guardiole postoji poseban odnos jer je aktuelni trener Bayerna omogućio veznom fudbaleru da uđe u prvi tim Barcelone i postane ono što jeste.

“Uvijek sam govorio da samo dvije osobe mogu da me ubijede da napustim Barcelonu, moja supruga i Pep Guardiola” rekao je za ESPN Sergio Busquets.

Na taj način vezista Barcelone nedvosmisleno je poručio budućem treneru Cityja da postoji prostor za ponovnu saradnju, ali će se u čitavoj priči pitati i Barcelona.

Kada se uzme u obzir da Sergio Busquets sa Barcelonom ima ugovor do ljeta 2019. godine, jasno je da će Manchester City morati da izdvoji pozamašnu sumu kako bi od Katalonaca dobio mogućnost da pregovara sa španskim reprezentativcem.