Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

jaka konkuerncija

Čak pet igrača Čelika nisu više u kampu u Antaliji

210120_celik

Čelik će u Antaliji ostati do 10. februara, do kada će odigrati još dvje kontrolne uatkmice

– Srbijanski veznjak Mile Vujasin neće na proljeće nositi dres Čelika, jer je turski trener Umit Ozat procijenio da mu njegove usluge nisu potrebne – kazao je Feni sportski direktor zeničkog kluba Edin Prljača. Vujasin je ove zime stigao iz Mačve te je trebao predstavljati pojačanje za zeničkog nogometnog premijerligaša.

– Vujasinu je saopšteno da može potražiti novi klub i on je već napustio naš kamp u Antaliji. Neće ostati ni Srbijanac Milivoje Mikušić, koji je bio na probi i koji je s nama trenirao i tokom priprema u Ljubuškom – kaže Prljača.

Klub je odlučio na posudbu poslati Haruna Vardu i Semira Musića, dok je Mirnes Mešić iz sarajevskog niželigaša Mošćanice upućen na probu u makedonski Skhupi. Ranije su u Skhupi proslijeđeni Mussa Keita i Armel Bradji, koji također nisu bili u planovima novog trenera.

– Konkurencija je jaka, trenutno na probi imamo još dvojicu igrača pa smo procijenili da bi za Vardu, koji se tek vratio nakon oporavka poslije operacije koljena, kao i Musića, najbolje bilo da odu na posudbu. Vardo je prihvatio takvu odluku i on će biti proslijeđen u jednu ekipu iz Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine, dok Musić nije pristao da ide na posudbu pa će se s njim, najvjerovatnije, dogovoriti raskid ugovora – najavljuje Prljača.

Čelik će u Antaliji ostati do 10. februara, do kada će odigrati još dvje kontrolne uatkmice. Naredna je na programu u srijedu, 5. februara protiv danskog drugoligaša Fremad Amager, u kojem je trener Azrudin Valentić te za koji nastupa mladi Sarajlija Faris Zubanović, dok će zadnju utakmicu igrati 9. februara protiv kazahstanskog premijerligaša Atyuraua.