Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

ilidža

Cakir održao predavanje bh. sudijama, Pilav mu poklonio dres BiH

pilav cakir (1)
Pilav poklonio Cakiru dres BiH / FOTO: avaz.ba

Najbolje bosanskohercegovačke sudije obavile su danas fitness test u balonu u SC Igman na Ilidži, a urađena je i analiza suđenja u domaćem prvenstvu

Održan je seminar NSBiH za sudije i posmatrače u Sarajevu, a gost predavač bio je jedan od najboljih sudija svijeta Cuneyt Cakir.

Najbolje bosanskohercegovačke sudije obavile su danas fitness test u balonu u SC Igman na Ilidži, a urađena je i analiza suđenja u domaćem prvenstvu.

Predavanje je održao i Cakir, koji je na kraju dobio dres reprezentacije Bosne i Hercegovine sa brojem deset od predsjednika Komiteta za sudije i suđenje NSBiH Elmira Pilava, na čiji poziv je i došao na seminar.

Podsjetimo, Pilav je bio kontrolor Cakirovog suđenja na utakmici kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo između Mađarske i Engleske.

“U sklopu naših redovnih aktivnosti jučer smo održali kontrolni seminar za sudije, njihove asistente i kontrolore suđenja. Prema ocjeni prisutnih, seminar je organizovan na veoma visokom nivou, a ono što nas sve raduje jeste da su naša službena lica imala priliku da prisustvuju predavanju jednog od najboljih fudbalskih sudija Cüneyta Çakıra o čijem iskustvu u suđenju i znanju ne treba trošiti riječi. Jučer smo imali priliku da se uvjerimo o kakvom se profesionalcu radi i sigurno da je njegovo predavanje ostavilo veliki utisak na naša službena lica kojim su prenesena iskustva sa najvišeg nivoa u suđenju. NSBiH će nastaviti sa edukacijom svojih kadrova s ciljem daljeg unaprjeđenja suđenja u našim takmičenjima”, rekao je Pilav.

Cakir je međunarodni sudija od 2006. godine. Redovno sudi mečeve Lige prvaka, a dijelio je i pravdu na posljednja dva Mundijala.