Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Cantona o Deschampsu: On je računovođa, a ne vizionar

cantona

Eric Cantona, nekada sjajni francuski fudbaler, smatra da Didier Deschamps nije prava osoba za selektora reprezentacije Francuske, jer nije u stanju da pronađe formaciju u kojoj bi svi njegovi najbolji igrači pokazali svoj kvalitet i potencijal, javlja Anadolu Agency (AA).

Nakon nedavnog poraza od Švedske u gostima Francuska se našla u nezgodnoj situaciji u grupi A i može se desiti da ostane bez plasmana na Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.

Cantona smatra da je upravo Deschamps jedini krivac za to, te je pozvao Zinedinea Zidanea, aktuelnog trenera Real Madrida, da preuzme državni tim.

“Količina talenta i potencijala koju ima Francuska je nevjerovatan. Ali, zašto taj talent ne pokazuju na terenu, kada je stvarno važno? Veliki treneri se ocjenjuju na osnovu njegove sposobnosti da pronađe taktički sistem u kojem njegovi igrači mogu istovremeno da se izraze. To se neće dogoditi kada vas vodi računovođa, a ne vizionar. Zizou, Zizou, molim te vrati se, tvoja zemlja te treba”, kazao je Cantona za Eurosport.

Nakon šest odigranih kola u grupi A kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo Francuska je na drugom mjestu sa 13 bodova, koliko ima i lider Švedska. Slijede ih Holandija sa 10 i Bugarska sa devet bodova, dok su Bjelorusija sa pet i Luksemburg sa jednim bodom već otpali iz igre za plasman na Mundijal. Prema propozicijama evropskih kvalifikacija u Rusiju će se plasirati pobjednici svih devet grupa, dok će osam najboljih drugoplasiranih reprezentacija igrati baraž za preostala četiri mjesta koja pripadaju Evropi.