Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Capello: Garcia ima sve uslove da osvoji Scudetto

Netherlands v England – International Friendly

Legendarni italijanski strateg i posljednji trener koji je sa Romom osvojio “scudetto” smatra da njegov kolega ove sezone mora da osvoji šampionsku titulu.

[yuzo_related]

Capello poručuje da Vučica ima sve što je potrebno da bi konačno vratila najvažniji trofej na Olimpico.

“Garcija ima sve potrebne uslove za tako nešto, ima kvalitetne igrče i sve ostalo što mu je neophodno da osvoji šampionsku titulu”, rekao je Capello i potom se osvrnuo na ostale najozbiljnije kandidate Napoli i Juventus, ali Fiorentinu koju izuzetno simpatiše kao ekipu.

“Sari ima pritisak, ali mora više da razmišlja o budućnosti. Njegova budućnost je sutra ili u sljedećoj utakmici. Za Juventus sam očekivao da će doživeti pad nakon odlazaka Vidala, Pirla i Teveza, pa im je sada potrebno da pronađu novi put, zadesile su ih i brojne povrede, ali smatram da će se vratiti u borbu za šampionsku titulu. Volim Fiorentinu uprkos jučerašnjem porazu od Rome, oni su tim koji ima svoj prepoznatljiv identitet”, rekao je Capello.

Legendarni Don Fabio osvrnuo se i na karijeru sada već legendarnog Danijelea de Rossija, koga je on ubacio u vatru 30. oktobra 2001. godine u utakmici sa Andrlechtom u Ligi prvaka.

“Talenat Danielea de Rossija bio je jasan još u prvom poluvremenu utakmice Kupa Italije protiv Triestine. Shvatili smo da je to mladić koji bi mogao da ostane u prvom timu, za razliku od Aquilanija kome je bilo potrebno još godinu dana u B timu. Čak i danas, nakon jedne decenije on iznova otkriva svoje kvalitete”, rekao je legendarni Italijan.