seie a

Capello: Inter je osvojio ‘scudetto’

capello344

“Po mojem mišljenju Juventus je kompletniji od Intera. I zbog toga moramo čestitati Antoniju Conteu,” dodao je bivši trener Juventusa, Rome, Milana, Real Madrida, Engleske, Rusije i kineskog Jiangsu Suninga

Legendarni italijanski nogometni stručnjak Fabio Capello smatra kako je utrka za naslov italijanskog prvaka završena čestitavši Interu na osvojenom “scudettu”.

– Već sedmicama govorim da je Inter osvojio naslov prvaka. Govorim to otkako je Milan izgubio protiv Spezije i danas to ponovo potvrđujem – kazao je Capello u razgovoru za Sky Sport Italia, a prenosi Hina.

Inter 11 kola prije kraja prvenstva ima 65 bodova, devet više od gradskog suparnika Milana, dok aktuelni prvak Juventus na trećem mjestu ima 10 bodova zaostatka.

“Po mojem mišljenju Juventus je kompletniji od Intera. I zbog toga moramo čestitati Antoniju Conteu,” dodao je bivši trener Juventusa, Rome, Milana, Real Madrida, Engleske, Rusije i kineskog Jiangsu Suninga.

Inter, koji je zadnji naslov prvaka osvojio 2010. godine, prema novoj tituli vuku sjajni napadači Romelu Lukaku i Lautaro Martinez koji su ukupno zabili 33 gola. Capello je usporedio napadački dvojac.

“Na tehničkoj razini mislim da nema razgovora. Lautaro je superiorniji od Lukakua. Lukaku je fizički jači, brži je, ali Lautaro je tehnički apsolutno superioran,” naglasio je legendarni italijanski stručnjak.