Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

liga prvaka

Carragher: Najnovija vijest, gazda Chelseaja želi kupiti cijelu ekipu Dortmunda

New Project (12)

Prema Transfermarktu, Chelsea je ove sezone potrošio 611 miliona eura na dovođenje novih igrača, a zaradio 67 prodajući vlastite

Bivši engleski reprezentativac i bivši igrač Liverpoola, a danas stručni komentator Jamie Carragher našalio se na račun vlasnika Chelseaja Todda Boehlyja nakon što je njegova ekipa izgubila od Borussije Dortmund (0:1) u prvoj međusobnoj utakmici osmine finala Lige prvaka.

“Najnovija vijest na društvenim mrežama. Todd Boehly želi kupiti cijelu ekipu Dortmunda”, rekao je Carragher u televizijskom studiju i nasmijao Thierryja Henryja i Micu Richardsa, također bivše nogometaše.

Carragher je ciljao na stotine miliona eura koje je konzorcij na čelu s Amerikancem Boehlyjem, koji je prošle godine kupio Chelsea od Romana Abramoviča, potrošio na nove igrače.

Prema Transfermarktu, Chelsea je ove sezone potrošio 611 miliona eura na dovođenje novih igrača, a zaradio 67 prodajući vlastite. Najskuplji igrač bio je Argentinac Enzo Fernandez iz Benfice, ujedno najbolji mladi igrač Svjetskog prvenstva u Kataru, kojeg su doveli za 120 miliona eura.