Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Carragher: United je jadan ako želi dovesti Mourinha

56785bad3b2c0_GettyImages500631960

Jamie Carragher, bivši dugogodišnji nogometaš Liverpoola i aktuelni stručni sukomentator Sky Sportsa, tvrdi kako Jose Mourinho nije pravi čovjek za preuzimanje Manchester Uniteda.

Prema napisima engleskih medija upravo je Mourinho jedan od najvećih kandidata za nasljednika Louisa van Gaala kojem prijeti otkaz na menadžerskoj poziciji ‘crvenih đavola’ koji su bez pobjede u posljednjih šest utakmica u svim takmičenjima.

Međutim, prema Carragheru, čelnici Manchester Uniteda bili bi ‘očajni’ da dovedu Mourinha koji je nedavno smijenjen u Chelseaju.

“Da li je Jose savršen za Manchester United? Ja kažem ne. Razlog je sljedeći. Jose se savršeno uklapa u viziju osvajanja trofeja, ali što se tiče pružanja prilike mladim igračima? Ne. Također se ne uklapa u kalup igranja uzbudljivog nogometa. Ako je on neko koga žele dovesti mislim da bi to pokazalo strah uprave Manchester Uniteda da im drugi timovi ne pobjegnu“, objasnio je Carragher.

Nakon sinoćnjeg premierligaškog derbija između Manchester Cityja i Arsenala kojeg su “topnici“ dobili s 2:1 Carragher je imao riječi kritike i spram jedne od najvećih zvijezda “građana“ Yaye Tourea.

Iako je bjelokošćanski veznjak u završnici postigao jedini gol za City, Carragher misli da je to bilo premalo i prekasno u susretu.

“Ovdje govorimo o jednom od lidera, jednom od najvažnijih igrača u svlačionici. Mislim da je odigrao nevjerojatno sebično…Jedino što mu je nedostajalo bio je štap za hodanje i ogrtač“, zaključio je Carragher.