Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

liga prvaka

CAS će u ponedjeljak otkriti sudbinu Manchester Cityja

FBL-ENG-PR-LIVERPOOL-MAN CITY

Nezavisno sudsko vijeće za finansijsku kontrolu klubova (CFCB) donijelo je odluku o tome da je Manchester City počinio ozbiljne povrede Uefinih pravila

UEFA je prije pet mjeseci objavila odluku o kazni Manchester Cityju koja je iznosila dvije godine neigranja u Ligi prvaka. Engleski prvak uz to mora platiti i kaznu od 30 miliona eura. Manchester City je nakon toga iskoristio pravo žalbe Međunarodnom sudu za sport (CAS). Samo oni mogu pobiti ovu odluku Uefe, a njihova odluka bit će poznata u ponedjeljak prijepodne.

Nezavisno sudsko vijeće za finansijsku kontrolu klubova (CFCB) donijelo je odluku o tome da je Manchester City počinio ozbiljne povrede Uefinih pravila.

Manchester City je navodno zaobilazio pravila kada je u pitanju poslovanje sa sponzorima povezanim s vlasnicima kluba. Football Leaks je u saradnji s njemačkim Spiegelom objavio dokumente prema kojima se može zaključiti da je City pokušao zaobići neka Uefina pravila oko finansijskog fair-playa.

Engleski prvak je navodno dobivao finansijske injekcije od investitorske kompanije iza koje stoje Ujedinjeni Arapski Emirati. Novac je upumpavan kroz sponzorske ugovore s kompanijama kao što je Etihad, glavni sponzor kluba.

Podsjetimo, Uefa je danas u dosad neviđenom žrijebu odredila parove završnice Lige prvaka.

Tako smo današnjim žrijebom u podne u Nyonu doznali četvrtfinalne i polufinalne parove, a prije toga mora se završiti i osmina finala takmičenja koja je prekinuta zbog pandemije koronavirusa u martu.

Žrijeb kuglica odradio je legendarni Portugalac Paulo Sousa, danas trener francuskog Bordeauxa.

Četvrtfinalni parovi:

Atalanta – PSG

Napoli/Barcelona – Chelsea/Bayern

RB Leipzig – Atletico Madrid

Real Madrid/Manchester City – Lyon/Juventus

Polufinalni parovi:

Real Madrid/Manchester City – Juventus/Lyon vs Barcelona / Napoli – Bayern / Chelsea

Atalanta – PSG vs RB Leipzig – Atletico Madrid

Rezultati prvih utakmica osmine finala Lige prvaka:

Napoli – Barcelona 1:1
Chelsea – Bayern 0:3
Lyon – Juventus 1:0
Real Madrid – Manchester City 1:2