Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Cavani poslao Ronalda kući (VIDEO)

CAVANI

Golovima Edinsona Cavanija Urugvaj je slavio pobjedu protiv Portugala u drugoj utakmici osmine finala na SP u Rusiji.

Urugvaj je nakon večerašnjeg trijumfa protiv Portugala postao druga reprezentacija koja je osigurala plasman u četvrtfinale Svjetskog prvenstva u fudbalu, koje se igra u Rusiji. Urugvajci su u odličnoj utakmici osmine finala u Sochiju slavili sa 2:1 (1:0).

Urugvaj je poveo na samom otvaranju utakmice. Sjajan centaršut Luisa Suareza iskoristio je Edison Cavani i na prelijep način loptu glavom “zakucao“ u mrežu Portugala. Do kraja prvog poluvremena Urugvajci su potpuno kontrolisali dešavanja na terenu i rivalu nisu dozvolili da stvori niti jednu ozbiljniju situaciju pred njihovim golom.

Portugalci su od početka drugog poluvremena pojačali pritisak na urugvajsku odbranu, što im se isplatilo u 55. minuti. Poslije centaršuta Raphaela Guerreira sjajno je skočio Pepe i glavom pogodio za izjednačenje.

Ipak, radost Cristiana Ronalda i saigrača trajala je kratko, jer je Cavani svega pet minuta kasnije postigao još jedan prelijep gol, ali ovoga puta nogom. Ovoga puta asistent je bio Nahitan Nandez.

Urugvaj će u četvrtfinalu igrati protiv Francuske 6. jula u Nizhny Novgorodu s početkom u 16 sati.

Preostali parovi osmine finala Svjetskog prvenstva: 1. juli: Španija – Rusija (16 sati), Hrvatska – Danska (20); 2. juli: Brazil – Meksiko (16), Belgija – Japan (20); 3. juli: Švedska – Švajcarska (16), Kolumbija – Engleska (20).