Napadač Uniteda

Cavani: Prihvatam kaznu, ali se ne slažem

Oni koji me poznaju svjesni su da ja samo želim radost i prijateljstvo, objavio je Cavani

Napadač Manchester Uniteda Edinson Cavani oglasio se povodom odluke Fudbalske asocijacije Engleske o njegovoj suspenziji zbog rasističkog komentara na Instagramu.

Iskusni fudbaler je poslije velikog preokreta i pobjede Crvenih đavola u desetom kolu Premijer lige protiv Southamtona sa 3:2, odgovarajući na čestitke jednog od pratilaca na Instagramu, napisao „Gracias negrito“, što se može prevesti kao „Hvala, crni“. Urugvajac je tri sata kasnije izbrisao objavu, ali informacija o „neoprihvaljtivljom rečniku“ došla je do FA koja je pokrenula istragu.

„Ne želim da dužim u ovom za mene izuzetno neprijatnom trenutku, samo hoću da podijelim sa svima da prihvatam kaznu. Ona pokazuje da sam ja još nisam upoznat sa jezičkim običajima u Engleskoj, ali ja ne dijelim mišljenje disciplinske komisije koja me je kaznila. Izvinjavam se ako sam uvrijedio nekoga – bio je to ljubazan izraz koji sam uputio prijatelju. Ništa više nije bila moja namjera. Oni koji me poznaju svjesni su da ja samo želim radost i prijateljstvo“, objavio je Cavani na svom Instagram profilu.

„Zahvalan sam na bezbrojnim porukama podrške, a moje srce je na mjestu jer znam da sam se uvijek izražavao ljubazno i u skladu sa kulturom iz kraja iz kojeg dolazim. Svima šaljem najiskreniji zagrljaj“, rekao je Cavani.