Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Predsjednik UEFA-e

Čeferin: Real, Barcelona i Juventus prijete tužbom, a žele igrati u Ligi prvaka

ceferin kongres

Čudno je komunicirati s njima kad su nestali preko noći i nisu se vratili do sada, rekao je predsjednik UEFA-e

Predsjednik Evropske fudbalske asocijacije (UEFA) Aleksander Čeferin izjavio je da je da čelnici Juventusa, Real Madrida i Barcelone prijete organizaciji kojom rukovodi, prenosi Anadolu Agency (AA).

Čeferin je u intervjuu za britanski “Telegraph” izjavio da klubovi insistiraju na tome da projekat Super lige i dalje postoji, te zapitao kako je moguće da oni nakon svega žele igrati u UEFA Ligi prvaka.

“Izašli su sa saopštenjem sa Super liga i dalje postoji, a dva dana potom poslali su zahtjev da igraju u Ligi prvaka. Dakle, oni su u Super ligi i izvan Lige prvaka, ali žele biti u Ligi prvaka? Rekli su da je Liga prvaka gotova, ali i dalje žele igrati u njoj?”, pitao se Čeferin.

Dodao je da tri kluba sada prijete tužbom i da je komunikacija s organizatorima pomenutog projekta teška.

“Čudno je komunicirati s njima kad su nestali preko noći i nisu se vratili do sada”, rekao je predsjednik UEFA-e. Sve što smo dobili su neka pisma. Nisam ih pročitao, ali naša pravna služba kaže da postoje pisma u kojima se prijeti u svakom pogledu”, poručio je prvi čovjek UEFA-e.

Dvanaest evropskih fudbalskih klubova postiglo je u aprilu dogovor o pokretanju novog takmičenja, Super lige, uprkos protivljenju Evropske fudbalske federacije (UEFA).

U zajedničkom saopštenju navedeno je da će Super ligom upravljati klubovi osnivači među kojima su Milan, Arsenal, Atletico Madrid, Chelsea, Barcelona, Inter, Juventus, Liverpool, Manchester United, Manchester City, Real Madrid i Tottenham.

UEFA je ekspresno reagovala i najavila sankcije za klubove Super lige, ali i igrače klubova koji nastupe o tom takmičenju, kojima će biti zabranjen nastup za nacionalne timove svojih zemalja. Većina klubova je saopštila da se povlači iz tog projekta, osim Barcelone, Real Madrida i Juventusa.