Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

italija

Čeka se nova odluka Saveza, Džeku i Krunića mogla bi pogurati u Ligu prvaka

džeko
Foto: Pixsell
Edin Džeko

Podsjećamo, milanski klubovi su polufinalisti Lige prvaka (prvi međusobni duel odigraće u srijedu), ali je njihovo učešće i naredne sezone još uvijek pod znakom pitanja

Juventus je trenutno drugoplasirana ekipa Serie A sa 66 osvojenih bodova.

Torinski sastav bori se za plasman u Ligu prvaka u žestokoj konkurenciji Lazija, Intera i Milana, a još neke šanse do kraja prvenstva imaju i Roma i Atalanta.

Ipak, Juventus bi mogao ostati bez Lige prvaka ako mu se potvrdi nova kazna.

Juventusu je nedavno privremeno vraćeno 15 bodova koji su mu bili oduzeti zbog navodnih finansijskih malverzacija.

Sud Fudbalskog saveza Italije prvobitno je kaznio Juventus s 15 bodova. Klub iz Torina se žalio pa je postupak vraćen na ponovno odlučivanje. Italijani pišu kako se očekuje da će Juventus ponovo biti kažnjen, ovaj put s devet bodova.

Tom bi kaznom ekipa Massimiliana Allegrija ostala bez plasmana u Ligu prvaka kroz prvenstvo pa bi put u to takmičenje morala potražiti kroz osvajanje Evropske lige. Podsjetimo, Juventus će u četvrtak igrati polufinale protiv Seville.

Šansa za Džeku i Krunića

Do kraja sezone u Italiji ostala su još četiri kola. U slučaju nove kazne za Juventus, najviše bi profitirao Milan našeg Radeta Krunića, kao i gradski rival Inter čiji dres nosi kapiten reprezentacije BiH Edin Džeko.

Podsjećamo, milanski klubovi su polufinalisti Lige prvaka (prvi međusobni duel odigraće u srijedu), ali je njihovo učešće i naredne sezone još uvijek pod znakom pitanja. Milan je trenutno izvan zone koja vodi u Ligu prvaka, dok Inter drži četvrto mjesto, sa samo dva boda više od petoplasiranog Milana. U slučaju oduzimanja bodova Staroj dami oba milanska kluba bi bila unutar zone za Ligu prvaka.