Krilni igrač u Zenici

Čelik angažovao i Denija Simeunovića

celik pripreme333

Simeunović se u bh. Premijer ligu vraća iz hrvatskog drugoligaša Lučkog

Nakon finskog golmana Samu Volotinena, koji je jučer potpisao jednogodišnji ugovor, novi član Čelika postao je i bivši nogometaš Travnika, Zrinjskog i Radnika, krilo Deni Simeunović.

Simeunović se u bh. Premijer ligu vraća iz hrvatskog drugoligaša Lučkog.

Trener Adnan Örnek, koji je bio najavio da će danas, nakon posljednjeg treniga koji je u toku, objaviti spisak putnika za Antaliju, ipak je tu odluku prolongirao za sutra, kada će zenički nogometaši imati slobodan dan da se spreme za polazak u utorak. Zeničani planiraju angažovati i Ljubišu Pecelja iz Ljubije.

– Na pripreme ćemo voditi 23 igrača i tri golmana, a plan je odigrati pet ili šest kontrolnih utakmica – kaže Örnek, koji je odlučio na pripreme povesti i Harisa Rizvanovića, Haruna Vardu, Nikolu Babana i Antu Blaževića, koje još želi testirati prije potpisivanja ugovora.

– Osim Faustina Senhora, u Turskoj će nam se priključiti i dvojica Brazilaca te jedan igrač iz Afrike – najavljuje Örnek, koji će danas i sutra pokušati dogovoriti raskid ugovora sa Stevom Nikolićem, Arminom Duvnjakom i Aldinom Šišićem.

Ugovori su već raskinuti s Tinom Karamatićem, Salkom Jazvinom, Stefanom Udovičićem, Gabrijelom Popovićem i Salkom Mujanovićem, dok će Mahir Mehić na posudbu u jajačko Metalleghe. Ugovor krajem februara ističe rezervnom golmanu Ratku Dujkoviću, koji danas nije trenirao, kao ni Nermin Jamak i Vedran Vrhovac, koji su povrijeđeni.