Fudbal

Novine u zeničkom timu

Čelik dovodi još dvojicu stranaca, otpao finski golman Volontinen

20/02/2019

Čelik proljetni dio otvara subotnjom utakmicom na Bilinom polju protiv tuzlanske Slobode

Čelik ne računa na mladog finskog golmana Samu Volontinena – kazao je za Fenu trener Adnan Ornek. Finac je, zanimljivo, bio prvi igrač koji je tokom zime pristupio zeničkom premijerligašu, ali se nije iskazao tokom priprema da bi ušao u smanjenu kvotu stranaca.

– Volontinen je još tu, trenira s ekipom, ali planiramo dovesti strane igrače za pozicije veznog i krilnog pa na njega ne računamo. Već imamo stranca golmana, Bojana Pavlovića, koji je odlično pojačanje. Od stranaca imamo i nigerijskog veznjaka Paschala Okolia, kojeg u slučaju potrebe planiramo koristiti i na stoperu. Na poziciji stopera koristit ćemo i Haruna Vardu – ističe Ornek, koji najavljuje kako će Hrvat Ante Blažević uskoro dobiti bh. papire te će biti registriran kao domaći igrač.

Ornek najavljuje kako će drugi golman u proljećnom dijelu sezone biti Fikret Karajbić, jer su klub nedavno napustili golmani Branislav Ružić i Ratko Dujković, koji su jesenas čuvali gol zeničkog premijerligaša.

Čelik proljetni dio otvara subotnjom utakmicom na Bilinom polju protiv tuzlanske Slobode, a susret počinje u 17.30 sati.

– Jako respektiramo Slobodu, ali se nadamo uspjehu. Sigurno je da zbog povrede neće igrati Fenan Salčinović, dok je neizvjestan nastup Nermina Jamaka – kaže Ornek.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.