Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nastavak prvenstva

Iz Čelika poručuju: Sloboda nam je ostala dužna, dobili su nas iz “nekog penala”

220219_celik

Zeničani sutra neće moći računati na povrijeđenog kapitena Fenana Salčinovića, koji ima ozbiljnu povredu

Čelik proljetni dio sezone otvara utakmicom 20. kola na Bilinom polju protiv tuzlanske Slobode (17.30 sati), od koje su u prvom dijelu poraženi na Tušnju rezultatom 0:1.

Zeničani sutra neće moći računati na povrijeđenog kapitena Fenana Salčinovića, koji ima ozbiljnu povredu. Također, dvojica stranaca, Paschal Okoli i Ante Blažević koji su odradili pripreme s ekipom, još nisu registrovani i neće biti u kombinaciji.

-Igramo s ozbiljnim protivnikom protiv kojeg smo imali problematičnu utakmicu u prvom dijelu koju smo izgubili. Sada imamo priliku da se revanširamo – kazao je trener Adnan Ornek, koji je dodao kako su nakon sedam sedmica priprema igrači spremni, što će i pokazati na terenu.

-Za mene je važno da svi igrači, koji su odlično radili, budu maksimalno skoncentrisani – kazao je Ornek.

Navodi da su zadnje dvije-tri sedmice radili bez stranih pojačanja, jer još nije sigurno da će moći igrati.

-Imamo i dva nova strana igrača – Hamida iz Azerbejdžana i Selim Aydemir iz Turske. Oni su jučer došli i priključili se. Nadam se da će se i oni iduće sedmice priključiti ekipi i biti u kadru. Stranci nam svakako nisu igrali na ovim prijateljskim utakmicama – napomenuo je Ornek.

Čelik je od stranih igrača do sada registrirao samo golmana Bojana Pavlovića, koji je došao na posudbu iz Sarajeva.

-Sloboda nam je ostala dužna. Dobili su nas iz nekog penala i nastojat ćemo da se osvetimo i krenemo s tri nova boda – kazao je Anel Dedić, istaknuvši da su se zadnje dvije-tri sedmice samo i pripremali za Slobodu, jer znaju koliko je to važna utakmica.