Fudbal

Zeničani u Turskoj

Čelik otkazao današnji meč protiv Azerbejdžanaca

19/01/2019

Ekipi se po dolasku u Antalyu nije priključio ni Faustin Senghor, koji je jesenas bio jedan od boljih zeničkih igrača, ali se vjerovatno neće ni vraćati u Čelik

Nakon poraza u četvrtak od njemačkog trećeligaša Hanse iz Rostocka rezultatom 1:6, nogometaši Čelika danas su na pripremama u Turskoj trebali igrati protiv Sumgayita iz Azerbejdžana, ali je taj meč otkazan.

Naredni bi susret, kako je kazao pomoćni trener Asim Hrnjić, trebali igrati u ponedjeljak protiv makedonskog Skhupia.

Ekipi se jučer, mada je bilo najavljeno, nije priključio golman Branislav Ružić, koji je odbio putovati zbog neisplaćenih dugovanja. Ružiću ni u međuvremenu dugovi nisu izmireni pa nije želio otputovati, ali će do 2. februara i povratka ekipe iz Turske, vježbati u Zenici.

Zbog toga što se sa Zvijezdom iz Gradačca nisu uspjeli dogovoriti oko visine odštete, jučer nije otputovao ni Ljubiša Pecelj, koji bi trebao biti pojačanja za proljeće.

Ekipi se po dolasku u Antalyu nije priključio ni Faustin Senghor, koji je jesenas bio jedan od boljih zeničkih igrača, ali se vjerovatno neće ni vraćati u Čelik.

S ekipom od dolaska u Antayu trenira i Dušan Hadžić, koji je stigao na posudbu iz Sarajeva, kao i strani igrač koji su na probi: Yunus Gulnar i Aydemir Selim iz Turske, Brazilac Ramon Rezende te Nigerijci Ibrahom Shobowale Lokuman i Gabrijel.

U međuvremenu su na probu stigli i još trojica Nigerijaca, koji bi mogli i zaigrati u ponedjeljak.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.