Dolazi Mladost

Čelik pobjedom želi čestitati 30. rođendan “Robijašima”

celik ornek333

Sve protvnike koji nam dođu jako respektujemo, tako i Mladost, ali želimo pobijediti

Nakon dvosedmične prvenstvene pauze zbog nastupa reprezentativnih selekcija, nogometaši Čelika u 18. kolu BHT Premijer lige sutra igraju kantonalni derbi protiv komšija Mladosti iz Doboja kod Kaknja (17 sati), protiv kojih su krajem augusta na gostovanju remizirali rezultatm 1:1.

– Sve protvnike koji nam dođu jako respektujemo, tako i Mladost, ali želimo pobijediti. Imamo igrača koji su suspendovani, koji su povrijeđeni, ali mi ćemo učiniti sve da pobijedimo – najavio je trener Čelika Adnan Ornek, koji će sutra debitovati na klupi i na domaćem terenu.

Debi protiv Zvijezde 09 u Ugljeviku nije bio uspješan za njegov tim, koji je u zadnjem premijerligaškom meču poražen s 0:2.

– Nermin Jamak ima tri žuta kartona i neće igrati, kao i Vedran Vrhovac zbog povrede. Ali, pokušat ćemo izvesti najjači tim i pobijediti – rekao je Ornek te istaka kako su pokazali da su dobar tim na domaćem terenu te da će to biti meč u kojem će biti dosta taktičke borbe.

– Vrlo važna utamica, u kojoj moramo dati sve od sebe. Moramo imati pravi pristup da osvojimo tri boda, ali neće biti nimalo lako. Igraju dobro nakon promjene trenera i imaju dobru tranziciju iz odbrane u napad – kazao je stoper Tin Karamatić.

On je istakao kako će 30. godišnjica navijačke skupine “Robijaši“, koji su osnovani 19. novembra 1988. godine, biti dodatni motiv za njega i saigrače.

– Želimo im se zahvaliti za svu podršku te im čestitati njihov rođendan pobjedom – kazao je Karamatić.