Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bilino polje

Čelik porazio federalnog ligaša Novi Travnik

100219_celik

Čelik je susret počeo u sastavu: Pavlović, Hodžić, Miletić, Vrhovac, Pecelj, Okić, Jamak, Grahovac, Salčinović, Dedić, Jurina. Još su igrali: Lelić, Dilaver, Livaja, Volontinen, Vardo, Baban, Blažević, Marković, Alispahić

Nogometaši zeničkog Čelika odigrali su danas, u finišu zimskih priprema, bez prisustva publike i prvu kontrolnu utakmicu na svom Bilinom polju u Zenici, u kojoj su s 3:0 (2:0) porazili federalnog ligaša Novi Travnik.

Strijelac za 1:0 bio je Anel Dedić u 21. minuti, na asistenciju Dušana Hodžića, a na 2:0 povisio je Vedran Vrhovac u 28. minuti nakon kornera sa lijeve strane kojeg je izveo kapiten Fenan Salčinović. Na 3:0 povisio je u 76. minuti Haris Dilaver.

Čelik je susret počeo u sastavu: Pavlović, Hodžić, Miletić, Vrhovac, Pecelj, Okić, Jamak, Grahovac, Salčinović, Dedić, Jurina. Još su igrali: Lelić, Dilaver, Livaja, Volontinen, Vardo, Baban, Blažević, Marković, Alispahić.

Zeničani su se proteklih dana odrekli Denija Simeunovića (nije zadovoljio stručni štab), Harisa Rizvanovića (nije se dogovorio oko uslova angažmana) i Južnokorejca Jae Jun Choia (otpao zbog kvote stranih igrača) te su sada u potrazi za još jednim stoperom i napadačem.

U utorak se vraća i nigerijski veznjak Pascual Okoli, koji je proljetni dio prošle sezone igrao za Čelik. On se naknadno priključio i odradio pripreme u Antalyi, ali se nije mogao i vratiti sa ekipom jer je čekao vizu za ulazak u Bosnu i Hercegovinu.

Čelik će generalnu probu pred nastavak Premijer lige BiH imati u subotu, također na Bilinom polju, ali još uvijek nije poznato i ko će im biti rival u posljednjem meču pred start proljetnog dijela.