Fudbal

Čelik pri polasku u Hercegovinu: U Lišticu idemo čistog obraza

27/05/2017

Široki Brijeg i Čelik danas pred praznom Pecarom igraju susret posljednjeg 10. kola Lige za ostanak.

Nogometaši i stručni štab zeničkog kluba u Hercegovinu su se uputili još jučer, a na odlasku ih je ispratila manja grupa navijača te su se zajednički fotografisali s dva transparenta na kojima piše: “U Lišticu idemo čistog obraza. 14. zaredom bit će bez poraza”.

Fotografija je objavljena na Facebook stranici NK Čelik Zenica, ali je uklonjena sat nakon objave.

Brzo je uslijedila reakcija iz Širokog Brijega. Za navijače Širokog Brijega sporan je naziv Lištica, za koji oni smatraju da su jugoslavenske vlasti nametnule Širokom Brijegu 1953. godine (ime ”Široki Brijeg” je vraćeno 1991. godine). Također smatraju da su Nogometaši Čelika na taj način isprovocirali domaćine i uvrijedili ih napisavši namjerno ime koje im je nametnuto za vrijeme bivše države, a ovo ime često se skandira po bh. stadiona gdje gostuje NK Široki Brijeg uz dodatak ”Je*** te Lištico”.

Fotografija je objavljena na Facebook stranici NK Čelik Zenica, no uklonjena je sat vremena nakon objave. No, navijačima Širokog Brijega nije promaknula te je na službenoj Facebook stranici Kluba navijača ”Škripari” objavljen ”screenshot” objave uz poruku ”Lištica se samo rijeka zove”.

”Hoće li Nogometni savez kazniti ove provokacije ili će, kao i do sada vrijediti dvostruka mjerila?”, pitaju se navijači Širokog Brijega.

Podsjećamo, danas od 17 sati igra se posljednje kolo Lige za ostanak, kada ćemo saznati ko će uz Olimpic napustiti Premijer ligu.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.