Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

izbjegnuta blokada

Čelik se spasio suspenzije, isplaćena dugovanja još sedmorici fudbalera

celik zrinjski (1)

Na ovaj način izbjegnuta je blokada odigravanja utakmica koja je direktno prijetila našem klubu. Zahvaljujemo se svim igračima na saradnji, a našu borbu nastavljamo dalje”, poručili su iz NK Čelik

NK Čelik je objavio kako je postigao sporazume sa još sedam bivših fudbalera, a tako su Zeničani izbjegli suspenziju jer je rok za to bio 17. septembar.

Zenički klub se povodom toga oglasio na zvaničnoj stranici.

“Ovim putem Vas obavještavamo da je Upravni odbor u ostavci, zajedno sa pregovaračkim timom, uspio postići dogovor sa sljedećim igračima: Nermin Jamak (32.902 KM), Ševko Okić (25.726 KM), Tarik Isić (16.800 KM), Sanjin Lelić (5.805 KM), Petar Raguž (18.000 KM), Luka Miletić (38.761 KM) i Fikret Karajbić (11.952 KM).

Na ovaj način izbjegnuta je blokada odigravanja utakmica koja je direktno prijetila našem klubu. Zahvaljujemo se svim igračima na saradnji, a našu borbu nastavljamo dalje”, poručili su iz NK Čelik.

Podsjećamo, ranije je Disciplinska komisija NSBiH odlučila da Čelik do 17. septembra mora isplatiti oko 150.000 KM na ime dugovanja bivšim igračima.