Fudbal

Okupljanje danas

Čelik sutra počinje pripreme, čeka se dolazak trenera

07/01/2019

Da li će biti na probi novih igrača, Huskić ističe da ne zna, jer očekuju dolazak trenera

Nogometaši Čelika, koji su se trebali okupiti danas, ipak će sutra u 12.30 sati startati s pripremama za nastavak sezone u Premijer ligi BiH, potvrdio je danas u izjavi za Fenu generalni sekretar kluba Ismar Huskić.

– Danas očekujemo dolazak trenera Adnana Örneka, koji će sutra i izvršiti prozivku. Koliko sam upoznat, prvih sedam do 10 dana radit će se u Zenici, nakon čega ekipa seli na pripreme u Antaliju – kazao je Huskić.

Da li će biti na probi novih igrača, Huskić ističe da ne zna, jer očekuju dolazak trenera.

– Trener će odlučiti ko ostaje, ko ne ostaje, kao i da li će se produžiti ugovor s Ratkom Dujkovićem, kojem je istekao ugovor – ističe Huskić, koji dodaje kako nema zvaničnih zahtjeva za raskid ugovora.

– Neki su igrači razgovarali sa članovima Uprave, ali konkretno ne možemo ništa reći. Nemamo službene zahtjeve ni drugih klubova, da se možemo očitati o njima. Nema ni igrača s novim ugovorima – kaže Huskić, koji dodaje kako je klub pregovarao s nekim igračima.

Mladi golman iz Finske Sami Volotinen navodno bi trebao biti novi član Čelika, koji bi, prema pisanju nekih medija, mogao ostati bez Nermina Jamaka kojeg želi Željezničar, Ševke Okića kojeg želi Zrinjski te Dine Bevapa, koji navodno također želi otići.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.