Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Čelik sutra u Gabeli, napadač Jurina na operaciji meniskusa u Sarajevu

celik

Nogometaši Čelika su na svom Bilinom polju odradili posljednji trening pred sutrašnju utakmicu 11. kola BHT Premijer lige protiv GOŠK-a i polazak u Hercegovinu, gdje će stići večeras te se iz karantina sutra zaputiti na stadion u Gabeli.

Trener Adnan Örnek, za kojeg klupska administracija finalizira radnu dozvolu, vjerovatno će još samo ovu utakmicu odgledati sa tribina, ali više od nemogućnosti da sa klupe vodi tim brinu ga izostanci igrača.

– Sigurno je da zbog povreda neće igrati kapiten Fenan Salčinović, Nermin Jamak te Marin Jurina. Jurina će sutra u Sarajevu biti podvrgnut i operaciji meniskusa na povrijeđenom koljenu. Stoper Tin Karamatić ima tri žuta kartona i on ne može igrati, dok je Vladimiru Grahovcu umrla baka te će zbog sahrane ostati u Zenici. Grahovac će nam se sutra priključiti u karantinu i, ako dođe u razumno vrijeme do utakmice, mogao bi biti u konkurenciji za tim. Nadam se da hoće – kaže Örnek, koji dodaje kako je povrijeđen i Armin Duvnjak.

Bolestan je i rezervni golman Ratko Dujković, ali se Örnek nada kako će, ipak, postići dobar rezultat u Gabeli.

– Najveći problem je što naši zamjenski igrači nemaju potreban kvalitet i stalno se vrtimo oko 15 imena. Znamo da prvu ekipu čini 11 igrača, što znači da veoma malo kvalitetnih igrača imamo. Ali, učinit ćemo sve da postignemo dobar rezultat – najavljuje Örnek.

Čelik je, nakon što se prije mjesec dana Konan Sonkan zbog privatnih obaveza vratio u Tursku, sada angažirao novog kondicionog trenera. Riječ je također o turskom stručnjaku, 40-godišnjem Mustafi Basaranu.

– Mustafa je dobar trener i vjerujem da će nam pomoći da podignemo formu. Vidjelo se da nekim igračima fali brzine i eksplozivnosti, što se odrazilo i na igru nakon pauze. Smatram da nam treba kondicioni trener, jer ide i zima te se treba što bolje spremiti za proljeće. A i da bismo na najmanju mjeru smanjili rizik od povreda, koje nas prate tokom cijele jeseni. Povrede su posljedica i čestog mjenjanja terena za trening, jer se teren na Kamberovića polju jako slabo održava- kaže Örnek.