Zimska pauza

Čelik za sada nije napustio nijedan igrač, ali jesu prevodioc i portparolka

lokva golman sloboda celik

Što se tiče igračkog kadra, mada niko nije otišao niti došao, Đugum napominje da je 10-ak igrača najavilo odlazak

Nogometni klub Čelik tokom zimske pauze još nije napustio nijedan igrač, ali su Bilino polje, što je u izjavi za Fenu potvrdio i direktor Ismet Đugum, ovih dana napustili Omar Tipura, lični asistent i prevodioc turskog trenera Adnana Orneka, te klupska portparolka Kanita Pojskić-Čutura.

– To je, 90 posto, bila njihova odluka. Oni imaju svojih planova, koji se ne uklapaju u Čelik, ali i Čelik ima svojih planova. Dogovorili smo se i razišli – kaže Đugum, koji dodaje kako su to uobičajene situacije u svim klubovima.

On ističe kako još uvijek nisu odlučili ko će u narednom periodu mijenjati ovo dvoje zaposlenika, ali da im nedostaje zaposlenika.

– Imamo vremena do početka prvenstva da nađemo zamjenu za njih dvoje – kaže Đugum.

Što se tiče igračkog kadra, mada niko nije otišao niti došao, Đugum napominje da je 10-ak igrača najavilo odlazak.

– Ne bih o imenima, jer su odlazak najavili samo usmeno. Čekamo njihov pismeni zahtjev, ali uglavnom se radi o igračima koji se nisu uspjeli nametnuti pa žele ići u sredine gdje će igrati. Međutim, nekih ćemo se igrača i mi odreći – najavljuje Đugum, koji dodaje kako će tokom zime klub napustiti oko 14 igrača.

Početkom januara naredne godine očekuje se i povratak trenera Orneka, koji će odlučiti o imenima igrača koji će trebati otiči, ali i o pojačanjima.

– Oni skauti rade na angažmanu novih igrača. Vidjet ćemo ko će doći, ali o imenima ne bismo sada izlijetali – kaže Đugum.