Čelnik Crvene Zvezde pokušao uplatiti pet miliona eura na meč protiv PSG-a

psg_zvezda

Ugledni francuski portal “L'Equipe” tvrdi da je neko od funkcionera Crvene zvezde pred meč sa PSG-om u Ligi šampiona pokušao uplatiti čak 5.000.000 eura na pobjedu Parižana od barem pet golova razlike protiv srpskog prvaka, a da je UEFA to saznala i obavijestila nadležne u Francuskoj.

PSG je deklasirao Zvezdu na “Parku prinčeva” u drugom kolu Lige šampiona sa 6:1, a prije meča mnogi su očekivali baš ovakav ishod.

Kako navodi L'Equipe, doušnik koji je obavijestio predsjednika UEFA Aleksandera Čeferina je veoma pouzdan, a neimenovani “visoki čelnik” iz redova crveno-bijelih je planirao da profitira sa ogromnom uplatom preko više kladioničarskih izvora.

Zarada ovog funkcionera bila bi više desetina miliona eura, ali kako se navodi do transakcija nije došlo.

Francuzi pišu i da je taj funkcioner pokušao da izvrši pritisak da trener Vladan Milojević “promiješa” najbolji sastav, kako bi osigurao svoj dobitak. Podsjećamo, od prvotimaca u Beogradu pred put u Pariz ostao je Richmond Boakye, dok su se u startnih jedanaest od onih koji nisu apsolutno “zakucani” u prvoj postavi našli samo Goran Čaušić i Veljko Simić.

Kako dodatno navodi francuski portal neimenovani zvaničnik crveno-bijelih se sastao sa predsjednikom PSG-a Naserom Al-Kelafijem, ali da francuska policija na tom sastanku nije saznala ništa što bi direktno okrivilo nijednog od čelnika.

Istraga je, ipak, zvanično otvorena, a istražni organi tužilaštva u Parizu će joj posvetiti maksimalnu pažnju.

Prije same utakmice, nadležni organi su pažljivo pratili sve opklade uplaćene na meč Paris Saint Germaina i Crvene zvezde, ali u Francuskoj ipak nisu primjetili nekakve čudne kladioničarske šablone.