Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Čelnik Leicester Cityja: Niti jedan naš fudbaler nije na prodaju

Leicester

Uprava novog prvaka Engleske Leicester Cityja poručila je navijačima i javnosti da želi zadržati kompletan fudbalski kadar i za narednu sezonu, javlja Anadolu Agency (AA).

Potpredsjednik tog kluba Aiyawatt Srivaddhanaprabha je za tajlandske medije izjavio kako taj klub nije od onih koji odgajaju pa prodaju fudbale, te negirao sve navode engleskih medija o pregovorima za transfere najvećih Leicesterovih zvijezda poput Riyada Mahreza, Jamiea Vardyja, N'Golo Kantea i Kaspera Schmeichela.

„Svi naši fudbaleri žele ostati u klubu i zajedno se boriti na nove trofeje. Nemamo nikakvih planova o promjeni igračkog, niti trenerskog kadra. Niti jedan naš igrač nije na prodaju“, izjavio je Srivaddhanaprabha.

Izrazivši neizmjerno zadovoljstvo i ponos zbog osvojene titule u Premijer ligi Engleske, Srivaddhanaprabha je kazao da niko nije mogao ni sanjati o tome prije šest godina kada su investirali u taj klub.

Leicester City je dva kola prije kraja prvenstva Engleske osigurao naslov prvaka nakon što je njegov prvi pratilac Tottenham sinoć odigrao neriješeno protiv gradskog rivala Chelsea.

Popularne „lisice“, sa italijanskim stručnjakom Claudiom Ranijerijem na klupi, dva kola prije kraja sezone imaju sedam bodova više od drugoplasiranog Tottenhama.