Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Čelnik Napolija traži revolucionarne promjene: Uništavamo nogomet!

delaurentiis

Napoli je u srijedu navečer u Ligi prvaka imao PSG na koljenima sve do 93. minute kada je pogodak spasa za Parižane i konačnih 2:2 postigao Argentinac Angel Di Maria.

Iako je bila riječ o velikom susretu, italijanske, francuske, ali i brojne svjetske medije najviše zapravo zabavljaju kritike koje je Napolijev vlasnik Aurelio De Laurentiis uoči utakmice uputio na račun FIFA-e i UEFA-e.

De Laurentiis traži revolucionarne promjene kako bi nogomet učinio što zanimljivijim.

“Uništavamo nogomet. Moramo misliti na budućnost, mlade zanimaju samo igrice, a nogomet već tone. Vidjet ćete, za osam godina, djecu koja su se tek rodila nogomet neće zanimati. Nogomet je važna industrija, a bez kočnica koje nameću UEFA i FIFA i koji se svojim pravilima vraćaju u davnu prošlost, još bi više vrijedio. Za sve smo krivi mi, stari idioti. Utakmice su dosadne. Traju predugo”, požalio se francuskom Le Parisienu.

A kako bi nogomet treba onda izgledati prema čelniku talijanskog velikana, a ujedno i poznatom filmskom režiseru?

“Treba se igrati dva puta po 30 minuta s pauzama od dvije, tri minute na sredini svake. Ako nema pauza, za što uopće služi trener? Moramo sve mijenjati. Također, zašto se Evropa ne ujedini? Trebala bi se napraviti liga od klubova iz Engleske, Francuske, Italije, Njemačke i Španije. Da složimo prvenstvo od četiri tima iz svake od tig liga, umjesto Lige prvaka, imali bismo 20 jakih timova. Svi igraju po jednu utakmicu, a ždrijeb bi odlučivao samo o domaćinu”, zaključio je Laurentiis.