Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kavlifikacije za SP

Cener Engleza, Sjeverni Irci gurnuli Italiju u baraž

New Project – 2021-11-15T223142.180

Englezi su protutnjali San Marinom natrpavši mrežu domaćina do vrha

Odigrano je večeras još osam utakmice evropske zone u Kvalifikacijama za SP u Kataru.

Englezi su protutnjali San Marinom natrpavši mrežu domaćina do vrha.

Završilo je 10:0 za goste. Četiri gola zabio je Harry Kane.

Kane sada ima 48 golova na svom kontu u dresu Engleske, kao i legendarni Gary Lineker. Više od Kanea imaju Bobby Charlton (49) i Wayne Rooney (53).

Kane je večeras ispisao još jednu stranicu istorije engleskog fudbala. Naime, postao je prvi Englez nakon 1927. godine koji je zabio het-trik u dvije utakmice u nizu. Posljednji put je to uspio Dixie Dean. Podsjećamo, prije četiri dana Kane je Albancima zabio tri gola.

Također, Kane je u ovoj kalendarskoj godini već zabio 13 golova u dresu Engleske. Nikada to niti jedan drugi engleski reprezentativac nije napravio. George Hildson (1908.), Dixie Dean (1927.) i Harry Kane (2012.) zabili su po 12 golova u jednoj kalendarskoj godini u dresu Engleske.

Najveće iznenađenje priredila je Sjeverna Irska koja je, iako bez ikakvih šansi za baraž, zagorčala život Italijanima. Italijanima čak ne bi pomogla, ispostavilo se, ni pobjeda od 2:0. Jer Švicarci su kod kuće nemilosrdno punili Bugare.

Italijani su dominirali tokom cijelog meča, imali posjed lopte od čak 68 posto. Sedam puta su šutirali u okvir gola domaćina, no niti jedna lopta nije ušla u mrežu. Svaki put je Peacock-Farrell odbranio.

I, završilo je 0:0. Podsjećamo, Italija je aktuelni evropski prvak.

Tako su Švicarci s ubjedljivih 4:0 protiv Bugarske osigurali plasman u Katar.

U preostalih šest utakmice igranih večeras najubjedljiviji su bili Austrijanci koji su kod kuće savladali Moldaviju. Iako nisu dobacili do drugog mjesta na kraju, Austrija će zahvaljujući dobrom rezultatu u Ligi nacija igrati baraža za SP.

Škoti su nanijeli jedini poraz Danskoj u ovim kvalifikacijama.