Fudbal

testirano 1.008 igrača i osoblja

Četvero pozitivnih na koronavirus u engleskoj Premier ligi

28/05/2020

Sada će klubovi "moći trenirati kolektivno (do deset igrača) pri čemu su dopušteni bliži kontakti s ciljem oduzimanja lopte, ali se i dalje ograničava nepotrebna fizička blizina"

Četiri osobe iz tri kluba bile su pozitivne na koronavirus u posljednjem nizu testova koje je provela engleska Premier liga.

Iz Premier lige su objavili kako je u ponedjeljak i utorak testirano 1.008 igrača i osoblja klubova na COVID-19, pri čemu su četiri osobe iz tri kluba bila pozitivna.

“Igrači ili osoblje klubova koji su pozitivni na koronavirus morat će u samoizolaciju”, objavili su iz lige.

U Engleskoj je prije eventualnog pokretanja nogometa provedeno ukupno 2.752 testa, a do sada je zabilježeno 12 pozitivnih rezultata.

Dvadeset klubova engleske Premier League u srijedu su “jednoglasno” izglasalo nastavak treninga s dopuštenim kontaktom, što je važan korak prema nastavku prvenstva.

Treninzi bez kontakta i u manjim skupinama od po pet igrača dopušteni su od prošle sedmice, ali sada će klubovi “moći trenirati kolektivno (do deset igrača) pri čemu su dopušteni bliži kontakti s ciljem oduzimanja lopte, ali se i dalje ograničava nepotrebna fizička blizina”, navodi se u priopćenju Premier League.

U Engleskoj nije odigrana niti jedna utakmica od marta kada je pandemija koronavirusa blokirala sport u cijelom svijetu, podsjeća Hina.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.