Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Charly Musonda produžio ugovor s Chelseajem do 2022.

charly-musonda333

Mladi belgijski fudbaler Charly Musonda potpisao je novi četverogodišnji ugovor s Chelseajem koji ga veže za klub sa Stamford Bridgea do ljeta 2022. godine, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Plavci” su 21-godišnjeg Musondu doveli 2012. godine iz Anderlechta. Prošao je sve starosne kategorije kluba i osvojio dva FA kupa za mlade i jednu Omladinsku ligu šampiona, a 2013. je potpisao prvi profesionalni ugovor.

Većinu perioda tokom prošle dvije sezone proveo je na posudbi u španskom Betisu, za koji je odigrao 24 takmičarske utakmice i postigao jedan gol. Za Chelsea je debitovao ove sezone i do sada je upisao pet nastupa uz jedna pogodak.

Očigledno je to bilo dovoljno da menadžer Antonio Conte odluči da mladog krilnog napadača veže dugoročnim ugovorom za klub. Prethodni mu je isticao u ljeto 2019. godine.

“Veoma sam sretan i ponosan. Došao sam ovdje kada sam bio veoma mlad i zaista sam sretan što ću ovdje nastaviti svoj fudbalski put. Volim ovaj klub, tako da je ovo odličan trenutak za mene i moju porodicu. Sada želim da se afirmišem i napredujem u ovom timu, te ostanem u Chelseaju dugo vremena”, kazao je Musonda za zvaničnu klupsku internet stranicu.