Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Neobičan potez

Chelsea besplatno pustio legendu u iznenađujućem transferu

Cesar Azpilicueta

Romano je otkrio i kako je Chelsea na svoju štetu te iz poštovanja prema igraču raskinuo ugovor s Azpilicuetom, koji je vrijedio do ljeta 2024. godine

Cesar Azpilicueta (33) postat će novi igrač Atletico Madrida, objavio je italijanski insajder Fabrizio Romano, potvrdivši kako je posao gotov.

Transfer španskog bočnog igrača u Atletico iznenađujuć je zato što se dugo povezivao s Interom, da bi Romano u petak navečer otkrio kako se madridski klub uključio u borbu za njegov potpis.

Azpilicueta je već bio usmeno dogovorio uvjete s Interom, no presudilo je što se s porodicom želi vratiti u Španiju nakon što je 11 godina igrao za Chelsea i bio njegov kapiten. Romano je otkrio i kako je Chelsea na svoju štetu te iz poštovanja prema igraču raskinuo ugovor s Azpilicuetom, koji je vrijedio do ljeta 2024. godine.

Odrekli se odštete

Londonski klub time se odrekao odštete, pustivši ga kao slobodnog igrača i olakšavši pregovore jer Atletico za Azpilicuetu neće morati platiti odštetu. Važno je istaknuti kako se Chelsea mora riješiti brojnih igrača s obzirom na to da je prošle sezone potrošio stotine miliona eura, pa sada mora zadovoljiti pravila finansijskog fair-playa.

Azpilicueta će potpisati dvogodišnji ugovor s Atleticom.

U Chelseaju je odigrao 508 utakmica, osvojio Ligu prvaka, dvaput Premier ligu, dvaput Europa ligu te jednom FA kup, Liga kup i Svjetsko klupsko prvenstvo.