Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Chelsea je kupio Christiana Pulišića, ali ostaje na posudbi u Borussiji

pulisic-oh-yeah

Britanski mediji, koji su jutros objavili vijest, nisu naveli na koji vremenski period će Pulišić potpisati ugovor sa Chelseajem. Iz kluba sa Stamford Bridgea još uvijek se nisu oglasili

Fudbalski klub Chelsea drugog dana zimskog prelaznog roka realizovao je transfer američkog reprezentativca Christiana Pulišića iz Borussije Dortmund. Londonski klub platiće 64 miliona eura, a mladi Amerikanac će se do kraja sezone ostati na posudbi u “milionerima“, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Christianov san je oduvijek bio da zaigra u Premier ligi. To svakako ima veze sa njegovim američkim porijeklom i zbog toga nismo mogli produžiti ugovor s njim. Zbog toga odlučili smo da prihvatimo unosnu ponudu Chelseaja, posebno kada se uzme u obzir da važeći ugovor s nama ističe za godinu i po dana“, rekao je Michael Zorc, sportski direktor Borussije.

Britanski mediji, koji su jutros objavili vijest, nisu naveli na koji vremenski period će Pulišić potpisati ugovor sa Chelseajem. Iz kluba sa Stamford Bridgea još uvijek se nisu oglasili.

Talentovani 20-godišnji Pulišić u Borussiju je stigao kao dječak iz PA Classica. Nakon jedne sezone u omladinskom timu potpisao je profesionalni ugovor sa klubom iz Dortmunda za koji je do sada odigrao 114 takmičarskih utakmica i postigao 15 golova. Za reprezentaciju Sjedinjenih Američkih Država nastupio je 23 puta uz devet pogodaka.