Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nevjerovatan nesporazum

Chelsea novčano kaznio Kepu Arrizabalagu

kepa sarri

Iako je došlo do nesporazuma, napravio sam veliku grešku u tome kako sam se nosio s tom situacijom, rekao Kepa

Fudbalski klub Chelsea kaznio je golmana Kepu Arrizabalagu odbijanjem sedmične plate, nakon što je u finišu produžetaka finala Liga kupa protiv Manchester Cityja odbio da bude zamijenjen, prenosi Anadolu Agency (AA).

Menadžer “plavaca” Maurizio Sarri u posljednjim trenucima susreta na Wembleyju odlučio je Kepu zamijeniti Willyjem Caballerom, što je španski golman odbio. To je izazvalo burnu reakciju Sarrija uz aut liniju. Chelsea je na kraju poražen od Cityja nakon izvođenja jedanaesteraca. Regularni dio utakmice i produžeci su završeni bez golova.

Nakon susreta Sarri i Kepa su pokušali “spustiti loptu na zemlju”, objašnjavajući kako se radilo o nevjerovatnom nesporazumu.

“Iako je došlo do nesporazuma, napravio sam veliku grešku u tome kako sam se nosio sa situacijom”, kazao je Kepa za internet stranicu Chelseaja.

Sarri je kazao da je imao dobar razgovor s Kepom, također rekavši da se radilo o nesporazumu.

“Kepa shvata da je napravio veliku grešku u načinu na koji je reagovao. Izvinio se meni, saigračima i klubu. Na rukovodstvu kluba je da ga kazne, ukoliko žele, prema klupskim pravilima, ali za mene je ovo pitanje sada zaključeno”, istakao je Sarri.

“Građani” su trijumfom nakon penala uspjeli odbraniti pehar osvojen u Liga kupu prošle sezone. To je prvi ovosezonski trofej za tim Josepa Guardiole, koji je i dalje konkurentan u svim takmičenjima. Drugi je na tabeli Premier lige s bodom manje od lidera Liverpoola, plasirao se u četvrtfinale FA kupa, a u Ligi šampiona su u prvom susretu osmine finala savladali Schalke u gostima 3:2. Stoga se navijači “građana” nadaju da bi ove sezone njihovi ljubimci mogli osvojiti četverostruku krunu.