Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

zvanično

Chelsea ostao bez trenera: Tomas Tuchel dobio otkaz nakon poraza od Dinama

ARHIVA Thomas Tuchel dobio otkaz u Chelseaju nakon utakmice protiv Dinama
06.09.2022., stadion u Maksimiru, Zagreb - UEFA Liga prvaka, 1. kolo, skupina E, GNK Dinamo - FC Chelsea. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

Iz kluba su dodali da će ubrzo imenovati novog trenera te da se dotad neće više oglašavati

Thomas Tuchel nije više trener Chelseaja, objavio je londonski klub dan nakon poraza od Dinama u Ligi prvaka (1:0).

“Izražavamo zahvalnost Tuchelu i njegovom stožeru na svim njihovim naporima za vrijeme provedeno u klubu. Ostat će upisan u povijest Chelseaja nakon osvajanja Lige prvaka, Superkupa i Svjetskog klupskog prvenstva. Nova vlasnička struktura kluba je tu 100 dana i novi vlasnici vjeruju da je pravo vrijeme za ovu tranziciju”, objavio je Chelsea.

Iz kluba su dodali da će ubrzo imenovati novog trenera te da se dotad neće više oglašavati. Ove sezone je Chelsea na nove igrače potrošio više od 280 miliona eura, ali Tuchelova ekipa je očajno počela sezonu te je u prvih šest kola Premier lige upisala tri pobjede i dva poraza.

Tuchel, 49-godišnji Nijemac, u Chelsea je stigao u siječnju prošle godine i odmah je u prvoj sezoni iznenađujuće osvojio Ligu prvaka. U 100 utakmica na klupi Chelseaja je ostvario 60 pobjeda, a poraz od Dinama na startu nove sezone Lige prvaka bio mu je 16. otkako je u Londonu.

Prije Chelseaja je vodio Mainz, Borussiju Dortmund i PSG. Prošle godine ga je UEFA izabrala za najboljeg trenera godine. Mauricio Pochettino, Zinedine Zidane i Marcelo Bielsa su prva imena koja se spominju kao Tuchelovi mogući nasljednici.