Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Chelsea ponudio 64 miliona eura za Verrattija

verratti

Novi engleski šampion Chelsea, prema navodima britanskih medija, ponudio je Paris Saint-Germainu 64 miliona eura za sjajnog veznog fudbalera Marca Verrattija, javlja Anadolu Agency (AA).

Navodno italijanski trener Antonio Conte “očajnički“ želi pojačati svoj vezni red Verrattijem, jer je svjestan da će naredna sezona u kojoj će braniti šampionski tron u Engleskoj i igrati Ligu šampiona biti znatno teža nego njegova prva na klupi Chelseaja.

Isto tako špekulacije kažu da PSG neće prihvatiti nikakvu ponudu za italijanskog reprezentativca koja je ispod 80 miliona eura. Ono što ide na ruku pariškom klubu je činjenica da Verratti ima važeći ugovor do 2021. godine. Uz to sam igrač je u nekoliko navrata naglašavao da je sretan u Parizu i da ne razmišlja o odlasku.

Međutim, njegov agent Donato Di Campli govorio je da klub mora početi da osvaja više trofeja, a ne samo francusko prvenstvo. Da stvar bude još gora PSG ove godine nije osvojio ni prvenstvo, jer je Monaco prošao prvi kroz cilj.

U svakom slučaju za Verrattija se osim Chelseaja interesuju još Juventus, Inter, Milan, Bayern, Barcelona i Real Madrid, tako da nije isključeno da Italijan ovog ljeta napusti Pariz.

Verratti je u PSG stigao 2012. godine iz Pescare. Od tada je za “svece“ odigrao 198 takmičarskih utakmica i postigao šest golova. U dresu Italije 24-godišnji fudbaler nastupio je 21 put uz jedan pogodak.